Ons verhaal.

Steeds vaker zien wij om ons heen dat ouderen de technologie steeds lastiger kunnen bijbenen. Met name zien wij dat onze ouders, wat onze vrienden en andere beamen, het lastig vinden en steeds angstiger worden om gebruik te maken van hun smartphone en/of tablet. Met name de stress die het veroorzaakt heeft ons doen besluiten hier wat aan te doen.

Team yibbla

Herkennen jullie het?

Die sms van de belastingdienst die niet van de belastingdienst blijkt te zijn. Het levert slapeloze nachten op. Of een WhatsApp berichtje van je zoon die vraagt je om wat geld. Natuurlijk wil je je kinderen helpen en betaal je. Maar dan slaat de schrik om je hart. Het blijkt toch niet je kind te zijn maar een brutale oplichter. Of die update die doorgevoerd moet worden maar is geen ruimte meer voor... wat nu? Stress, stress en nog eens stress. Dat is de reden dat wij het yibbla platform hebben ontwikkeld.

Eenzaamheid bij ouderen.

Wat daarnaast ook heeft meegespeeld in deze onrustige en onzekere tijd is de eenzaamheid die onder de hele bevolking van jong tot oud aan het toenemen is hebben wij gemeend ons steentje te willen bijdragen door ''onze'' ouders uit de eenzaamheid te halen. En vergeet vooral ook niet al die ouderen die geen kinderen of familie meer hebben. Ook voor die groep doen we het.

Eenzaam ouder telefoon

yibbla voor een goede zorg
van onze ouderen

De wereld werd
kleiner en kleiner.

De negatieve sfeer en momenten van angst en verdriet om te buigen naar het positieve en juist weer verbinding te maken door de generaties heen. Dit is zo belangrijk. Egbert-Jan: ''ik zie dat dat wij gezegend zijn doordat mijn schoonouders bij ons op het erf wonen waardoor wij een bubbel hebben kunnen vormen. Dat doet ze goed. En ook bij hun zag ik de worsteling dat de rest van de kinderen en kleinkinderen niet konden komen''. Niet meer even dat praatje thuis aan de keukentafel met de buurvrouw of die gezamenlijke bijeenkomst en zelfs niet meer naar de supermarkt. Dan wordt je wereldje wel heel klein. Dat gun je niemand maar zeker niet onze ouderen die in de herfst van hun leven zijn aangekomen.

Het leven om je heen doet leven!

Contact kunnen blijven houden met kinderen en kleinkinderen om je heen is van onschatbare waarde. Het leven om je heen doet leven. Daarom hebben wij de yibbla ontwikkeld. De eenzaamheid en het verdriet wat we ook zagen in het nieuws, wereldwijd, heeft ons dus doen besluiten hierin verandering te willen brengen, maar niet alleen in deze Corona tijd maar dit juist ook breder trekken. Dus ook in de tijd die voor ons ligt na de Corona.

Kleinkind oma foto

yibbla, voor een goede zorg
van onze ouderen.

Stel je eens voor dat je een apparaat op tafel hebt staan is wat eruit ziet als een grote tablet waarmee je heel makkelijk en veilig kunt beeldbellen, foto's en berichtjes naar toe kan sturen, je favoriete praatprogramma kan beluisteren of wat denk je van kerktelevisie. De yibbla biedt zoveel moois maar dan zonder het gedoe van een tablet of smartphone. Dat geeft onze ouderen. rust en ontspanning vrij van stress waardoor ze er graag gebruik van maken.

Ook of juist binnen verzorgingstehuizen is de yibbla een uitkomst. Wanneer alle bewoners een yibbla tot hun beschikking hebben kunnen ze ook onderling met elkaar beeldbellen. Dat zorgt dus voor veel sociale contacten ook op die momenten wanneer een oudere ziek is of bijvoorbeeld bedlegerig is kunnen ze toch onderling contact met elkaar onderhouden. Het is zelf mogelijk om diegene op zijn of haar kamer moeten blijven online mee kan doen tijdens een live concert in de gemeenschappelijke ruimte.

Een veilig en praktisch familieplatform gericht op het welzijn van onze ouderen in de maatschappij, waardoor een stukje eenzaamheid wordt teruggedrongen en we weer die mooie glimlach kunnen zien en die schaterlach van onze opa's en oma's weer kunnen horen.